Publicitat
Publicitat

Vaga general en el sector educatiu el 9 de març


La Plataforma Estatal per l'Escola Pública proposa la convocatòria de vaga general en el sector educatiu el 9 de març.

La Plataforma Estatal per l'Escola Pública ha mantingut una reunió en la qual ha realitzat un repàs de la situació actual en l'àmbit educatiu i ha valorat de forma expressa l'acord del Consell de Ministres pel qual el Govern acudirà al Tribunal Constitucional per a intentar anul·lar l'acord del Congrés pel qual s'impulsa la paralització de la LOMCE.
 
Plataforma Estatal per l'Escola Pública
De l'anterior només pot desprendre una conclusió, que el Govern actual considera que el poder legislatiu ha d'estar supeditat a l'Executiu i que la sobirania no resideix en el poble sinó que és propietat exclusiva d'aquest Govern, obviant deliberadament el que s'estableix a l'article 1 de la Constitució Espanyola. Només d'aquesta manera es pot entendre que rebutge que el Congrés puga donar els passos necessaris per canviar la legislació educativa actual. A això se suma que la subcomissió parlamentària encara no ha començat els seus treballs i el seu objectiu més ja ha estat modificat, ja no treballarà per configurar una nova llei sinó un document sobre l'estratègia 2020 que després potser servisca per a una nova llei, o no.

Semblant forma de procedir no pot quedar sense resposta. La lluita ha de seguir realitzant-se en tots els nivells (des d'Educació Infantil fins a la Universitat) i per tots els integrants de la comunitat educativa (alumnat, pares i mares, professorat, personal dels centres educatius, ...), per seguir exigint: derogació de la LOMCE; reversió de les retallades; increment pressupostari dedicat a educació; recuperació d'un sistema de beques que garanteixi la igualtat d'oportunitats; eliminació de les contrareformes universitàries i de les pràctiques no remunerades en FP; recuperació de les plantilles; dignificació de les condicions laborals del professorat; fre a la privatització del sistema educatiu; baixada de ràtios; etc. En aquest escenari, el pacte educatiu que diu que vol arribar al Govern, no és possible perquè aquest missatge es demostra fals de nou.

Per aquest motiu, la Plataforma Estatal per l'Educació Pública proposa la convocatòria d'una vaga general educativa, en totes les etapes, des d'Infantil fins a la Universitat, el proper 9 de març, trucant a totes les plataformes autonòmiques i locals a configurar un llistat de reivindicacions concretes. Aquestes s'afegiran a les que amb caràcter estatal es donaran a conèixer en la roda de premsa que tindrà lloc el proper 26 de gener, on s'informarà als mitjans de comunicació de la convocatòria concreta que es realitze. En els propers dies es treballarà per aconseguir que siga una realitat la convocatòria de vaga unitària, sumant a la mateixa als representants de tots els ensenyaments i de tots els sectors de l'àmbit educatiu.

Plataforma Estatal per l'Escola Pública
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat