Publicitat
Publicitat

Una gran persona en tot

Manolo Amoròs Tormo no sol va ser un gran jugador de futbol, un jugador que va començar sa carrera esportiva en serio jugant en el llavors millor equip de futbol juvenil del PV, em referisc al CD Olímpic jovenivol a les ordres d'altre fora serie, parle de Paquito, un personatge que li donà llum i vida a molts xiquets de la comarca de la Costera i de la Ribera, un personatge com molts altres que l'ingrata gent ha deixat en el calaix de l'oblid, això passa en molts pobles. Desprès passà Manolo, al València CF jugant primer en el filial, en el Mestalla, equip on abans, en eixe temps, donava a l'equip major molts futbolistes, allò que anomenem jugadors de la cantera. En la mili li va tocar anar a fer-la en Mallorca, equip que li demana al club del Turia sa cessió, en el club mallorquí Manolo va traure tota l'essència que duia dins i desprès d'una temporada inolvidable pujaren a primera divissió.
 

Acabada la mili torna al València i llavors les coses ja no foren igual, ell costumat a jugar de seguit va ser relegat sense tenir oportunitats de que'l sonriure li tornara a vindre a la cara i el baló als peus, sol jugà contra l'Elx. A la temporada següent va ser cedit al Hercules, allí estigue tres temporades, també va vestir la camiseta del Gandia i al final de sa carrera fins i tot la del Castellonense. En sa faceta d'entrenador va fer escola entrenant al Castellonense, faceta que conec molt be per haver estat en els equips inferiors, en la primera i millor escola castellonera de futbol, escola on treballava també Enric Molina, escola que li donava a l'equip major tots els anys com a mínim tres jugadors per temporada, mol diferent al present, escola que Manolo coneixia a la perfecció i la recolçava de continu. En definitiva Manolo Amoròs fou una llegenda del futbol local inigualable, molts castelloners de debó t'enyorem, el tindrem en nos record sempre.


Resultado de imagen de imagenes de manolo amoros jugador del valencia cf

No vull acabar l'article sens parlar de sa faceta humana, faceta que conec de primera ma. Era un senyor ja que favor demanat, favor concedit i mai, mai volia res a canvi. Anavem a la Normal on estudiaven magisteri els dos, cada viatge a València el feiem en el seu Gordini, cada viatge que feiem anavem a jugar en els huí desapareguts bitllars Colón on per cert una de tantes ens trobarem amb els jugadors del RCD Espanyol, jugadors de la talla de Glaria, Lico, Marcial, Re, Rodilla, Granero i Jose Maria, tots eren internacionals i en canvi ningú s'ho explica baixaren a segona. De sa vinculació al col.legi Hernandez com a mestre sol puc dir que va deixar una emprenta docent i humana inigualable, i és que de tan en tan al món surten persones i una d'elles indiscutiblement fou Manolo Amoròs. joanalfred

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat